Φτιάξτε το δικό σας lip balm εύκολα,φθηνά και γρήγορα και κυρίως με αγνά υλικά !!!

Τα περισσότερα προϊόντα χειλιών του εμπορίου περιέχουν υποπροϊόντα της επεξεργασίας του πετρελαίου. Αν βρείτε στα συστατικά οποιουδήποτε προϊόντος τις ενδείξεις “Paraffin oil, Paraffinum Liquidum, Paraffinum Perliquidum, Mineral oil” είναι ένα και το αυτό. Πρόκειται για συστατικά που ως πρώτη αίσθηση δίνουν ενυδάτωση και αίσθηση ελαστικότητας, αλλά τελικά, απογυμνώνουν τις περιοχές που εφαρμόζονται από τη φυσική τους υγρασία και προκαλούν εθισμό στη χρήση τους.

Το μελισσοκέρι που χρησιμοποιείται στα φυτικά βάλσαμα χειλιών προστατεύει τα χείλη μας, τα θρέφει και τα ενδυναμώνει με φυσικό τρόπο, δημιουργώντας ένα προστατευτικό «φίλμ». Τα αγνά έλαια που χρησιμοποιούμε ενυδατώνουν τα χείλη και τους χαρίζουν τις μαλακτικές και επουλωτικές τους ιδιότητες.

Συνταγή
10 γρ. μελισσοκέρι λευκό 
20 γρ. αμυγδαλέλαιο
10 γρ. λάδι καρύδας
5 γρ. βούτυρο καριτέ
5 γρ. βούτυρο κακάο
5 σταγόνες βιταμίνη Ε
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (πορτοκάλι, κανέλα, μαστίχα, τριαντάφυλλο κ.ά.)


Εκτέλεση
Ζυγίζουμε τα έλαια και το μελισσοκέρι μας σε ένα καθαρό αποστειρωμένο βαζάκι, το τοποθετούμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συχνά έως ότου λιώσουν τα συστατικά και ομογενοποιηθούν σε ένα κιτρινωπό μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και τη βιταμίνη Ε και αδειάζουμε το μίγμα μας σε καθαρά βαζάκια των 5 ή 10ml. Αυτή η ποσότητα θα βγάλει 10 βαζάκια των 5ml ή 5 των 10ml. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στις ανάγκες σας διατηρώντας την αναλογία 1 μέρος μελισσοκέρι προς 4 μέρη ελαίων και βουτύρων.