Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα.
Ενεργός άνθρακας και πράσινη άργιλος 
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού πράσινη άργιλο και μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη ενεργού άνθρακα με μισό κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σαν μάσκα και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει καλά. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Επαναλάβετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για λαμπερούς και καθαρούς πόρους. 

Αλόη βέρα, λευκή άργιλος και αιθέρια έλαια 
Αναμίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού ζελέ αλόης βέρα με δύο κουταλάκια του γλυκού λευκή άργιλο. Συνδυάστε τα με ένα κουταλάκι του γλυκού αποσταγμένο νερό και μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια μέχρι να γίνει λείο. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας σαν μάσκα και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και επαναλάβετε δύο φορές τον μήνα.

Λάδι καρύδας και αιθέρια έλαια. 
Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά το να χρησιμοποιείτε λαδάκι για την απομάκρυνση της λιπαρότητας είναι στην πραγματικότητα μία απίστευτα αποτελεσματική μέθοδος για τον καθαρισμό των πόρων, ιδιαίτερα των μαύρων στιγμάτων. Βάλτε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο γερανιού και μία σταγόνα αιθέριο έλαιο τεϊόδενδρου σε μία κουταλιά της σούπας με λάδι καρύδας και κάντε μασάζ στο πρόσωπό, εκτός από την περιοχή των ματιών. Τέλος σκουπίστε με ένα καθαρή ζεστή πετσέτα.