" 5 πολύ καλοί λόγοι για να φτιάξουμε μόνοι, τα δικά μας προϊόντα ομορφιάς ! "

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της εύκολης πρόσβασης στην πληροφόρηση, ολοένα και περισσότεροι από εμάς αλλάζουμε στάση ζωής και στρεφόμαστε στα φυσικά προϊόντα για την περιποίηση και την καλλυντική φροντίδα. Κι αυτό επειδή εύκολα αποκτούμε τη γνώση να διακρίνουμε τα βλαβερά συστατικά των προϊόντων της κερδοφόρας βιομηχανίας καλλυντικών και αφετέρου αντιλαμβανόμαστε πόσο απλή διαδικασία είναι να φτιαχτούν τα προϊόντα αυτά μέσα στην κουζίνα του σπιτιού μας!!!! Ας δούμε γιατί αξίζει πραγματικά να «μαγειρέψουμε» τα καλλυντικά μας!!!

1) Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης!!! Πόσο δύσκολο είναι να εμπιστευτεί κάποιος μια ατέλειωτη λίστα χημικών συστατικών στα καλλυντικά, που δε μπορεί ούτε καν να προφέρει το όνομά τους! Προϊόντα που περιέχουν ελάχιστες ποσότητες φυσικών συστατικών επιτρέπεται να χαρακτηρίζονται φυσικά ή βιολογικά! Ένα καλλυντικό με χημικά συστατικά πολύ συχνά βαφτίζεται φυσικό, αφού προστεθούν σε αυτό π.χ. ελάχιστες σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο! Είναι σαφώς προτιμότερο να φτιάξουμε τα δικά μας προϊόντα γιατί γνωρίζουμε και επιλέγουμε τα φυσικά συστατικά που θα περιέχει!!! Γιατί πρόκειται όντως για ένα 100% φυσικό προϊόν!!!

2) Για λόγους οικονομίας!!! Μια καλής ποιότητας βιολογική φυσική κρέμα προσώπου κοστίζει τουλάχιστον 30 με 40 ευρώ, ίσως και περισσότερο, επειδή στην τιμή εμπεριέχονται εμπορικά έξοδα πιστοποίησης, διαφήμισης, κατοχής σήματος και αμέτρητα άλλα . Μια αντίστοιχης ποιότητας κρέμα που θα φτιάξουμε εμείς κοστίζει μόλις 5- 10 ευρώ !(Οι κρέμες και τα γαλακτώματα αποτελούνται από νερό στο μεγαλύτερο ποσοστό τους).

3) Φτιάχνουμε εξατομικευμένα προϊόντα ειδικά για τις δικές μας ανάγκες!!! Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από φυσικά συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με τις δικές μας απαιτήσεις. Λάδια, βούτυρα και αιθέρια έλαια για λιπαρό ,ξηρό, ώριμο, ευαίσθητο ή ταλαιπωρημένο δέρμα. Εξατομικεύουμε τα προϊόντα μας για να ταιριάξουν με τον τύπο του δέρματος, την ηθική και τις αξίες μας, τα αρώματα που μας αρέσουν και τα οφέλη που θέλουμε να δούμε!

4) Γινόμαστε αυτάρκεις!!! Η γνώση είναι δύναμη! Είναι πραγματικά πολύτιμο να γνωρίζουμε πώς να φροντίσουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας και να μη χρειάζεται να στηριζόμαστε σε μεγάλες εταιρίες για να καλύψουν τις ανάγκες μας.Πολλά προϊόντα είναι πολύ εύκολο να γίνουν - δεν είναι επιστήμη - και μόλις γνωρίσουμε τις βασικές αρχές σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης των προϊόντων και τα συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, είμαστε έτοιμοι. Στην οικογένειά μας, είμαστε με περηφάνια τουλάχιστον 7 χρόνια αυτάρκεις!!!!

5) Είναι μια ευχάριστη και δημιουργική ενασχόληση!!! …και γιατί όχι ή έναρξη μιας νέας καριέρας, μετά από εκπαίδευση και συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανονισμούς!