Διατηρήστε το ελκυστικό χρυσαφένιο χρώμα κάνοντας το δικό σας λάδι μαυρίσματος.

Επιλέξτε τα κατάλληλα φυτικά έλαια για να δημιουργήσετε το δικό σας λάδι μαυρίσματος! Έλαια που αναζωογονούν, προστατεύουν το δέρμα και το θρέφουν, πλούσια σε πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, χωρίς τη χρήση συντηρητικών και άλλων χημικών ουσιών.

Το μόνο που χρειάζεστε, εκτός φυσικά από τα υλικά, είναι ελάχιστα λεπτά από το χρόνο σας και δημιουργική διάθεση! Τόσο θέλει για να δημιουργήσετε μόνες σας το υπέροχο λαδάκι που θα σας συντροφεύει στην παραλία, για να χαρίσετε ένα μοναδικό χρυσαφένιο χρώμα στην επιδερμίδα σας.

ΣΥΝΤΑΓΗ

(Για να φτιάξετε περίπου 100 ml λάδι μαυρίσματος)

60 γρ. 'Ελαιο καρύδας
20 γρ. Σησαμέλαιο
15 γρ. Σιτέλαιο
5 γρ.   Καροτέλαιο
1γρ.    Βιταμίνη Ε
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο επιλογής (όχι εσπεριδοειδών) ή 1,5 γρ. άρωμα καλλυντικού

-     * Αν δεν έχετε ή δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο λάδι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ηλιέλαιο ή με ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αποστειρωμένο σκεύος ζυγίζετε και αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια τα αποθηκεύετε σε μπουκάλι 100 ml με σπρέι.

ΧΡΗΣΗ
Εφαρμόστε πάνω από το αντηλιακό σας. Ανακινείτε πριν από τη χρήση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Η αντηλιακή προστασία που παρέχουν τα λάδια είναι μικρή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το αντηλιακό σας με υψηλό δείκτη προστασίας .


Γιατί επιλέξαμε  τα παραπάνω έλαια


Λάδι καρύδας: Αποτελεί καλό φίλτρο υπεριωδών ακτίνων. Δημιουργεί προστατευτικό φιλμ πάνω στο δέρμα, και δεν επιτρέπει σε συγκεκριμένες ακτίνες UV να περάσουν τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος. Προσφέρει αντιμυκητιακή και αντιμικροβιακή προστασία στο δέρμα και το προστατεύει από όλες τις μολύνσεις. Είναι ενυδατικό και μαλακτικό, χαρίζει στο δέρμα έξτρα υγρασία και προσφέρει λάμψη και έντονο μαύρισμα.

Kαροτέλαιο: Το καροτέλαιο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι γνωστό πως χρησιμοποιείται σε όλα τα αντηλιακά προϊόντα και φυσικά στα λάδια μαυρίσματος. Είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α, ενισχύει και διατηρεί το φυσικό μαύρισμα της επιδερμίδας. Ενυδατώνει, θρέφει και ταυτόχρονα συμβάλλει αποφασιστικά στην ίαση και αναγέννηση της ταλαιπωρημένης και «γερασμένης» επιδερμίδας.

Σησαμέλαιο: Περιέχει πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες Ε, Β1, Β12, ιχνοστοιχεία, Μαγνήσιο, Λεκιθίνη και αμινοξέα. Χρησιμοποιείται ενάντια στο κοκκίνισμα της επιδερμίδας και είναι πολύ καλό φίλτρο υπεριωδών ακτίνων. Αναζωογονεί το δέρμα και εφαρμόζεται στη θεραπεία κατά της χαλάρωσης. Έχει αποτελεσματικότητα ως αντηλιακό από την ακτινοβολία UVB. Ευνοεί το φυσικό μαύρισμα και ενυδατώνει το δέρμα.

Σιτέλαιο: Προστατεύει από τις υπέρυθρες ακτίνες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α & D. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει από τις επιβλαβείς συνέπειες των ακτίνων UVA & UVB.

Βιταμίνη Ε: Είναι γνωστή για την αντιγηραντική της δράση και για την προστασία που προσφέρει στο δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Ασκεί ήπια αντιφλεγμονώδη δράση, αναστέλλει την υπεροξείδωση των λιπιδίων και έχει μαλακτική δράση στη φωτογηρασμένη επιδερμίδα.  

Καλή επιτυχία και καλές βουτιές!