Τι είναι το υαλουρονικό οξύ; Εύκολη συνταγή αντιρυτιδικού serum προσώπου.

Διάλυμα υαλουρονικού οξέος υψηλού μοριακού βάρους για απευθείας χρήση στο δέρμα!

Τα αποτελέσματα από τη χρήση του είναι ορατά από την πρώτη μόλις εβδομάδα εφαρμογής του. 

Για να χρησιμοποιήσετε το υαλουρονικό οξύ, απλώστε πολύ μικρή ποσότητα στα δάχτυλα σας και στη συνέχεια τοποθετήστε μόνο στη περιοχή των ρυτίδων (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάτω από τα μάτια). Αφήστε το να απορροφηθεί καλά και στη συνέχεια - αν το επιθυμείτε - βάλτε την ενυδατική σας κρέμα. Το υαλουρονικό οξύ χρειάζεται να εφαρμοστεί μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το βράδυ.

Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα βιοπολυμερές που βρίσκεται φυσιολογικά στο συνδετικό ιστό του σώματος. Έχει την εκπληκτική ικανότητα να προσελκύει και να συγκρατεί μεγάλες ποσότητες υγρασίας επειδή είναι εξαιρετικά υγροσκοπική ουσία και μπορεί να δεσμεύσει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να ενισχύσει την περιεκτικότητα σε υγρασία περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο συστατικό και ταυτόχρονα να αναζωογονήσει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, έτσι ώστε να φαίνονται πιο απαλά και ενυδατωμένα. Προσδίδει σφριγηλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα και βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Συνεπώς, θεωρείται ιδανικό για τις αφυδατωμένες και ξηρές επιδερμίδες. Επιπλέον, διαθέτει εξαιρετικές επουλωτικές ιδιότητες και ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος.


Συνταγή για αντιρυτιδικό serum προσώπου

ΥΛΙΚΑ

30ml διάλυμα υαλουρονικού οξέος 1%

30 σταγόνες φυτικό κολλαγόνο

1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής μας ή άρωμα καλλυντικού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε ένα καραμελέ μπουκαλάκι των 30 ml, με σταγονόμετρο. Ανακινούμε ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους ομοιόμορφα, και φυλάσσουμε σε χώρο δροσερό και σκιερό. Εφαρμόζουμε καθημερινά πριν την ενυδατική κρέμα. Διατηρείται για ένα μήνα