Εύκολη συνταγή για φυσικό αντιφθειρικό με αιθέριο έλαιο λεβάντα!


Γιατί τα κεφαλάκια των παιδιών μας αξίζουν τα καλύτερα!!!

Το καλοκαιράκι έφτασε στο τέλος του κι αρχίζουμε σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε για τη σχολική χρονιά που σε λίγες μέρες ξεκινάει! Σχολικά τετράδια, τσάντες, βιβλία αλλά ... και το απαραίτητο αντιφθειρικό, μερικά από τα απαραίτητα αξεσουάρ που δε λείπουν από το σπίτι κανενός. Ψείρες ο μεγάλος εφιάλτης της μαμάς αλλά και πολλά τα γιατροσόφια της γιαγιάς, για να τις κρατήσουμε μακριά μας πάση θυσία. Εδώ λοιπόν μας βρίσκετε συμμάχους με συμβουλές και φυσικούς τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης του φαινομένου " Ψείρα "!!!

Γνωρίζετε ποιο είναι το αιθέριο έλαιο που οι ψείρες μισούν… θανάσιμα; Ίσως ήδη να μαντέψατε σωστά! Σας επιβεβαιώνουμε λοιπόν ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντα είναι ο σύμμαχος της φύσης αποτρέποντας τις ψείρες να εγκατασταθούν στα μαλλιά των παιδιών σας.

Στη συνέχεια σας δίνουμε τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης για να εφαρμόσετε αυτόν που σας καλύπτει.


ΤΡΌΠΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Ένας φυσικός τρόπος πρόληψης και η πιο απλή διαδικασία είναι να στάξετε μία ή δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα στο γιακά του μπουφάν, στα ρούχα ή στο καπέλο του παιδιού σας. Το άρωμα της λεβάντας είναι αποτρεπτικό για τις ψείρες οι οποίες δεν θα πλησιάσουν τα παιδιά μας.

Ένας ακόμα εύκολος τρόπος πρόληψης που εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η δημιουργία ενός μείγματος που θα περιέχει 2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας και 5 ml ( περίπου ένα κουταλάκι γλυκού) έλαιο βάσης (π.χ. αμυγδαλέλαιο) και εφαρμόστε το μείγμα με μασάζ γύρω από τα αυτιά του παιδιού σας.

Αν όμως δεν προλάβατε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι ψείρα ήδη οδεύει από το κεφάλι του παιδιού σας προς τον γιακά, υπάρχει και πάλι η φυσική λύση με πιο ενισχυμένο πλέον μείγμα λεβάντας αλλά και συνδυασμό άλλων αιθερίων ελαίων.


Συνταγή για φυσικό αντιφθειρικό

Υλικά

50 ml έλαιο βάσης (αμυγδαλέλαιο)

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Tea Tree (τεϊοδεντρου)

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.


Τρόπος Εκτέλεσης

Προσθέστε όλα τα αιθέρια έλαια στο έλαιο βάσης και αναμίξετε καλά.


Τρόπος Χρήσης

Βάλτε μικρή ποσότητα από το μείγμα στο κεφάλι του παιδιού και κάντε του απαλό μασάζ ώστε να απλωθεί το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής, έπειτα τοποθετήστε σκουφάκι μιας χρήσης στο κεφάλι του παιδιού και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά. Ξεβγάλετε καλά τα μαλλιά του παιδιού με σαμπουάν και άφθονο νερό. Στη συνέχεια χτενίστε τα μαλλιά με απλή ή και ειδική χτένα για ψείρες (αν υπάρχει από προηγούμενη "μονομαχία"). Θα διαπιστώσετε πως οι ψείρες έχουν σκοτωθεί.


Tips & Tricks

Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην όλη διαδικασία μπορείτε να αναμίξετε όταν λούσετε τα μαλλιά 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα με 25 ml από το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε.


Προσοχή και Προφυλάξεις για τη Χρήση των αιθερίων ελαίων.

Τα αιθέρια έλαια, εκτός ολίγων όπως η λεβάντα, δεν χρησιμοποιούνται απευθείας πάνω στο δέρμα μας λόγω της μεγάλης δραστικότητας τους. Στην περίπτωση των μικρών παιδιών, λοιπόν, πρέπει να τηρούμε ορισμένους κανόνες χρήσης των αιθέριων ελαίων.

- Για τα μωρά έως 3 μηνών, απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε αιθέριου ελαίου.

- Μετά την ηλικία των 3 μηνών και ως τα 2 έτη, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται τα ασφαλή αιθέρια έλαια σε πολύ μικρές δοσολογίες (π.χ. 3-5 σταγόνες για κάθε 30 ml καλλυντικού προϊόντος – λάδι ή κρέμα).

- Μετά τα 2 έτη και ως τα 10, μπορούμε να αυξάνουμε την παραπάνω δοσολογία στις 15-20 σταγόνες από τα ασφαλή έλαια για κάθε 30 ml προϊόντος.

- Από τα 10 έτη και μετά, μπορούμε να ακολουθήσουμε κανονικά τις #δοσολογίες που χρησιμοποιούμε και στους ενήλικες.