Menu
Καλάθι Αγορών

Γάλα Γαϊδούρας (σκόνη)

Γάλα Γαϊδούρας (σκόνη)

Γάλα γαϊδούρας (σκόνη)


INCI Name: donkey milk

Μέθοδος παραγωγής: λυοφιλίωση (ξήρανση σε συνθήκες ψύξης υπό κενό).

Χρώμα: Κοκκώδης σκόνη υπόλευκη έως ωχροκίτρινη, 

Αρωματική Περιγραφή: Με γλυκιά γαλακτική οσμή και χαρακτηριστική γλυκιά και γαλακτώδη γεύση. 

Κοινές και καλλυντικές δράσεις:  Το  γάλα γαϊδάρας είναι γνωστό ως το γάλα που έχει σύσταση παραπλήσια με το  ανθρώπινο γάλα. Είναι πολύ πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, ψευδάργυρο) και βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β12, C, D, Ε) . Περιέχει επίσης πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-3 και ωμέγα-6), πρωτεΐνες και αμινοξέα, τα οποία είναι εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολύτιμη  αναζωογόνηση  στο δέρμα. 

Το γάλα γαϊδάρας χρησιμοποιήθηκε τον 19ο και 20ο αιώνα ως υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος. Αλλά  και ως εναλλακτική λύση  για το  αγελαδινό γάλα στα παιδιά με αλλεργία στις πρωτεΐνες βοοειδών.

Στην αρχαιότητα, ο Ιπποκράτης πρότεινε γάλα γαϊδάρας για διάφορες φαρμακευτικές χρήσεις  όπως τις ασθένειες του ήπατος, τις μολυσματικές ασθένειες, τον πυρετό, το οίδημα, τις ρινορραγίες, τις δηλητηριάσεις και τις πληγές. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, στο έργο του «Φυσική Ιστορία», υποστήριξε επίσης ότι το συγκεκριμένο γάλα  είναι φάρμακο για κάθε είδους ασθένειες, ειδικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού των ασθενών, αλλά και για την  φροντίδα του δέρματος επειδή σβήνει τις ρυτίδες, καθιστά το δέρμα πιο λεπτό και το διατηρεί λευκό.

Η φήμη του γάλακτος ως ένα εξαιρετικό καλλυντικό συστατικό στοιχείο χρονολογείται από την αρχαιότητα. Είναι γνωστό ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα της αρχαίας Αιγύπτου, γνωστή για την εκπληκτική ομορφιά της, έκανε καθημερινά μπάνιο με γάλα γαϊδούρας. Όπως λέει η ιστορία, όπου και αν ταξίδευε έπαιρνε μαζί της απαραίτητα 500 γαϊδούρια για να εξασφαλίζει την καθημερινή της τελετουργία, που ήταν απαραίτητη για την διατήρηση της ομορφιάς και την νεότητα της επιδερμίδας της. 

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυσικά ενεργά συστατικά, το γάλα γαϊδούρας είναι γνωστό για τις  ενυδατικές, θρεπτικές, καταπραϋντικές, αναγεννητικές του ιδιότητες στο δέρμα. Χρησιμοποιείται  ιδιαίτερα στη φροντίδα των ατοπικών δερμάτων, καθώς και σε ξηρό, ευαίσθητο, αντιδραστικό ή ώριμο δέρμα. Προσφέρει ενυδάτωση σε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.


 ΧΡΗΣΕΙΣ:

  • Προϊόντα θρέψης και αντιγήρανσης.
  • Σαπούνια για ευαίσθητες επιδερμίδες
  • Προϊόντα καλλυντικής  περιποίησης για ευαίσθητο δέρμα.
  • Θρεπτικές μάσκες προσώπου  για φροντίδα στο ξηρό λεπτό και ώριμο δέρμα.
  • Προϊόντα spa


Χρήσιμες πληροφορίες:

  • To γάλα γαϊδούρας προστίθεται μόνο σε καλλυντικά που περιέχουν νερό. Είναι αδιάλυτο σε ελαιώδη προϊόντα.
  • Το προϊόν είναι ευαίσθητο λόγω της πρωτεϊνικής του φύσης σε υψηλές θερμοκρασίες, για το λόγο αυτό προστίθεται στην Γ’ φάση του καλλυντικού, σε ποσοστό 1,5- 5% σε κρεμώδη (μη εκπλενόμενα) προϊόντα και σε ποσοστό 0,5-1,5 % σε σαπούνια (εκπλενόμενα)


Συνθήκες διατήρησης: Προϊόν  ευαίσθητο στην υγρασία και τη θερμότητα.  Διατηρείται στο ψυγείο. Κλείστε προσεκτικά το βάζο μετά από κάθε χρήση. 


ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΣ


Ενυδατική καταπραϋντική μάσκα προσώπου 

ΥΛΙΚΑ

5 γραμμάρια γάλα γαϊδούρας σε σκόνη

10 γραμμάρια λευκή άργιλος

10 γρ ανθόνερο λεβάντα ή νερό

5  στγ. εκχύλισμα καλέντουλας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τις σκόνες ώστε να αναμειχθούν πολύ καλά. Στη συνέχεια  προσθέτουμε αργά το νερό και το εκχύλισμα ώστε να δημιουργηθεί  μια ομοιογενής πάστα. Την απλώνουμε σε καθαρό δέρμα για 10-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Γράψτε μια κριτική

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να γράψετε κριτική

Η καυστική σόδα και η καυστική ποτάσα είναι ερεθιστικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις όπως η χρήση γαντιών και προστατευτικών γυαλιών. Αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ξύδι και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Η χρήση τους για οποιοδήποτε παρασκευή θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις / αντενδείξεις του κάθε αιθέριου ελαίου. Απαγορεύεται η απευθείας χρήση τους στο δέρμα (εκτός εαν αναφέρεται διαφορετικά στις οδηγίες χρήσης). Επίσης απαγορεύεται η κατάποσή τους. Απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή γύρω από αυτα. Εαν συμβεί ξεπλύνετε με φυτικό λάδι και ενημερώστε το γιατρό σας.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι ουσίες από εγκύους.

Παρακαλούμε πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή τους να συμβουλεύεστε τις οδηγίες χρήσης. Διατηρείτε τις ουσίες μακρυά από τα παιδιά.

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Herbal Wave για κακή χρήση των εμπορευόμενων προϊόντων.

Τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της Herbal Wave δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών. Απευθύνονται σε άτομα που έχουν την ανάλογη γνώση, εμπειρία και επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των κειμένων έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Η Herbalwave και οι συντάκτες των κειμένων δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Πόντοι ανταμοιβής: 10
  • Βάρος: 0.01kg
Πωλήσεις : 0
Το είδαν : 276
10.00€
Χωρίς ΦΠΑ: 8.07€

Διαθέσιμες Επιλογές

Χρήση Cookies
Στη herbalwave.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με τη χρήση. Θέλω να μάθω περισσότερα...